“PARTENERIAT PENTRU STAGII DE PRACTICĂ – PRIMUL PAS PENTRU O CARIERĂ ÎN INDUSTRIA ALIMENTARĂ”

S.C. BARLETA S.R.L. este partener în cadrul proiectului “Parteneriat  pentru stagii de practică – Primul pas pentru o carieră în industria alimentară”, Cod SMIS 2014+:108612,Contract de finanţare nr. POCU/90/6.13/6.14/108612/05.07.2018 (49063/05.07.2018).

Proiectul se înscrie în:

Axa prioritară 6: Educație și competențe

Obiectivul tematic 10: Efectuarea de investiții în domeniul educației, al formării și al formării profesionale în vederea dobândirii de competențe și a învățării pe tot parcursul vieții.

Prioritatea de investiții 10.iv: Îmbunătățirea utilității sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, facilitarea trecerii de la educație la muncă și consolidarea sistemelor de educație și formare profesională și a calității lor, inclusiv prin mecanisme pentru anticiparea competențelor, adaptarea programelor de învățământ și crearea și dezvoltarea de sisteme de învățare bazate pe muncă, inclusiv sisteme de învățare duale și de ucenicie.

Obiectiv compozit: OS. 6.13 și 6.14

Obiectiv specific 6.13 – Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și nonuniversitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă/cercetare/inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv, identificate conform SNC, şi domeniile de specializare inteligentă, conform SNCDI

Obiectiv specific 6.14 – Creșterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC şi din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

Prezentare:

Obiectivul proiectului:

Dezvoltarea competențelor profesionale și transversale pentru 70 de studenți din învațamântul superior înscriși în cadrul Universitații „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Activitățile proiectului:

  • organizarea de stagii de practică prin valorificarea parteneriatelor dintre mediul educațional și angajatori;
  • acces la servicii de consiliere și orientare profesională, în vederea creșterii șanselor de angajare în specializarile studiate din domeniul industriei alimentare, biochimie și procese industriale;
  • cursuri de antreprenoriat*, care asigură participanților din grupul țintă competențe transversale, ce pot fi utile pe piața muncii și în alte domenii, decât cel studiat (ex.: cunoștințe suficiente astfel încât participanții să poată accesa fonduri europene prin programul Start-up etc.).

* La finalul cursurilor, fiecare participant va primi un certificat de competențe antreprenoriale emis sub egida Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFCSPV), prin organismul abilitat (Autoritatea Națională pentru Calificări – ANC) și sub egida Ministerului Educației Naționale (MEN).

Stagiile de practică se organizează în sectoare cu potențial competitiv, așa cum au fost acestea identificate în Strategia Naționala pentru Competitivitate (Prioritatea 4) si în Strategia CDI 2014 – 2020 (domenii de specializare inteligenta), procesarea produselor alimentare și a băuturilor și biochimia fiind desemnate printre cele 10 sectoare de viitor.

Poiectul se subscrie Prioritații de investiții 10.iv (POCU 2014-2020), prin care se urmărește formarea și dezvoltarea de competențe profesionale și transversale cerute pe piața muncii pentru studenți, prin optimizarea ofertei educaționale, prin elaborarea de parteneriate de practică și prin parteneriatul social.

Proiectul contribuie la atingerea obiectivului specific al apelului (OS 6.13) întrucât își asumă ca cel puțin 44% din studenții care au parcurs programul de învățare la locul de muncă organizat prin proiect, își vor găsi un loc de muncă în cadrul partenerului 1 dar și la alte companii din Rețeaua de Parteneriat.

Proiectul are o durată de 24 de luni și este implementat la nivelul parteneriatului creat între: UNIVERSITATEA „VASILE ALECSANDRI” DIN BACAU (în calitate de Lider de Parteneriat) și partenerul industrial, S.C. BARLETA S.R.L.

Mai multe informații privind activitățile proiectului și stadiul de implementare a acestora sunt disponibile aici (link către http://www.ub.ro/inginerie/studenti/proiect-parteneriat-pentru-stagii-de-practica-pro-practica)

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Hai să discutăm...